Help

/ Hoe maak ik een factuur?

Opstellen van een factuur
Voor het opstellen van een factuur in DigitaleFactuur klik je in de menu balk op facturen. Hierbij krijg je een overzicht te zien indien er al facturen zijn gemaakt. Klik dan rechtsboven op de groene knop “Nieuwe factuur”. Hierbij kom je in het aanmaak scherm van de factuur.

Klant selecteren
Allereerst zul je de klant moeten toevoegen aan de factuur. Wanneer je de klant al hebt toegevoegd onder het kopje klanten, kun je op de klant zoeken. Dit doe je door de eerste letters van de klant in te typen in het invul veld. Er worden dan suggesties getoond. Je kunt hierbij zoeken op de volgende waardes;

• Bedrijfsnaam/ Klant naam
  • Contactpersoon
  • Postcode
  • Plaats
  • Land
  • Relatienummer
  • Email adres
  • Btw nummer

Indien de klant nog niet is aangemaakt kun je hierbij op het plusje klikken om een klant toe te voegen in de factuur. Hierbij kun je alle gegevens van de klant invullen. Alleen de bedrijfsnaam is verplicht om een klant aan te maken. Echter raden wij het aan om ook de adres gegevens op de factuur te zetten.

Factuurnummer
Het factuurnummer zal automatisch door het systeem worden ingevuld. Dit gebeurd nadat de factuur daadwerkelijk is verstuurd. Het nummer dat genereeerd moet worden kun je instellingen onder de facturatieinstellingen.

Wel kun je het factuurnummer aanpassen als de factuur als is verstuurd.