Snelheid DigitaleFactuur gegarandeerd

Nieuwe applicatie- en databasecluster voorkomt traagheid

Om overbelasting en daaruit voortkomende traagheid te voorkomen zijn we gemigreerd naar een schaalbaar applicatie- en databasecluster. Hiermee kunnen we de toegenomen bezoekersstroom beter verwerken. Neemt de aanloop toe, dan wordt de server automatisch bijgeschaald en blijft de snelheid van DigitaleFactuur bewaard.

Voor de liefhebber hebben we het traject op een rijtje gezet: onze applicatie is via een Loadbalancer die het verkeer verdeelt, verbonden met de Applicatieserver (DigitaleFactuur). Deze server haalt benodigde data op uit Memcached, ElasticSearch (sneller zoeken) of uit de Databasecluster. De opslag van data vindt plaats op een centrale Storageserver en in de Amazon S3 storage. Daarnaast voeren losse Workers veelvoorkomende achtergrondtaken zoals het versturen van facturen, het aanmaken van PDF’s etc. uit. 

Hieronder het stroomschema: 

De komende tijd voeren we meer snelheidsverbeteringen en optimalisaties door. We gaan ervan uit dat storingen door overbelasting niet meer voor komen en zien met vertrouwen alle nieuwe abonnees tegemoet.